Over mij

De Cirkel Psychologie is opgericht door Cecilia Verhaar met als doel om mensen te begeleiden en in hun kracht te zetten. 

Cecilia Verhaar

Mijn naam is Cecilia Verhaar. Ik heb mijn eigen praktijk sinds 20 jaar en ben moeder van twee jong-volwassen kinderen. Ik werk als psycholoog in individuele trajecten en in relatietherapie. De leeftijd van mijn cliënten is heel divers: van 18-85 jaar.

Mijn doel bij het begeleiden van mensen is dat de eigen kracht van de persoon weer naar voren kan komen. Want alle wijsheid hebben wij al in ons zitten, alleen is deze soms verborgen. In het werk put ik uit diverse methoden en wijsheden, waardoor ik zelf ben geïnspireerd en wat bij de ander past. Een luisterend oor en een gelijkwaardig menselijk contact is de basis. We lopen allemaal ons eigen levenspad en af en toe heb je daar hulp bij. Ik heb voor het meelopen en ondersteunen echt een passie.

 

Missie & Visie

Ik heb ervaren dat alle gebeurtenissen in mijn leven een geschenk kunnen zijn. Ik was er jong bewust van dat ik van de vrijheid en speelsheid in de kindertijd wilde genieten. Maar ook merkte ik dat als je open staat en je je kwetsbaar opstelt voor àlle ervaringen, ook pijn en verdriet, dat de menselijke ervaring een present of cadeau in zich heeft: je kunt er van leren, jezelf kennen, erdoor groeien en dankbaar zijn voor wat er is. Toen ik als psycholoog ging werken, was het lastig voor me om te denken in termen dat er iets mis is met een mens, wanneer je een diagnose stelt. Daar geloof ik namelijk niet in. Je bent niet de problemen, je kunt daar uitkomen en je kunt er zelfs rijker door worden.