Tarieven & Vergoedingen

De begeleiding binnen De Cirkel wordt gegeven door een Gezondheidszorgpsycholoog die voorheen tevens bekend stond als Eerstelijnspsycholoog. Als psycholoog heb ik bij vrijwel altijd met de zorgverzekeringen een contract waardoor de sessies worden vergoed. Tot april 2024 heb ik echter geen contract met CZ. Heb je deze verzekeraar, dan komt de nota bij je thuis en kun je achteraf 70% van de kosten terug vragen aan CZ.

Sinds 2014 spreken we binnen het nieuwe zorgakkoord van de Generalistische Basis GGZ.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft voor de Generalistische Basis GGZ wettelijke tarieven vastgesteld. De afspraken met de zorgverzekeraars bepalen het ingediende bedrag.  

Verwijzing van huisarts

Volgens de regels van de zorgverzekering is een verwijzing nodig van de huisarts. De huisarts stuurt iemand door wanneer er een diagnose is van een psychische stoornis of een vermoeden daarvan. Maar eerst moet iedereen boven de 18 jaar zelf het eigen risico betalen van 385,-. Kosten boven dit bedrag, komen dus voor rekening van de zorgverzekering.
Als er geen DSM-diagnose is en bij: relatieproblemen, werkproblemen en problemen door een lichamelijke ziekte, is er geen vergoeding. Als dit het geval blijkt te zijn, bespreek ik dit altijd binnen de eerste twee gesprekken en kan er gekozen worden om doorverwezen te worden of de begeleiding zelf te betalen.

Bij zelfbetaling gelden voor de sessies de volgende bedragen:

Telefonische aanmelding: gratis
Gesprekken/behandeling per uur: € 130,-
Relatietherapie -anderhalf uur- : € 150-
Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht en kunnen niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

De Praktijk is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tijdens alle weekdagen kan ik gebeld worden op 06 227 346 92. Het heeft mijn voorkeur om een aanmelding telefonisch af te stemmen. Natuurlijk staat de voicemail aan wanneer ik in gesprek ben, dus wanneer ik je bericht en telefoonnummer ontvangen heb, zal ik zo snel mogelijk terugbellen.

Na werkuren en in het weekend kun je in geval van dringende zaken of een crisis contact opnemen met de huisartsenpost.